Reprezentanţii averii lui Michael Jackson au denunţat documentarul "Leaving Neverland", care a avut premiera, vineri seară, la Festivalul de Film de la Sundance, numindu-l "genul de asasinat de tip tabloid pe care Michael Jackson l-a îndurat în viaţă şi acum după moarte", notează The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comunicatul transmis de reprezentanţii averii lui Jackson îi numeşte pe cei doi bărbaţi, Wade Robson şi James Safechuck, care îl învinuiesc pe artist de abuz sexual, "doi sperjuri" - referinţă la declaraţiile pe care aceştia le-au dat pe când Jackson trăia şi care spuneau că nu au fost abuzaţi. Bărbaţii şi-au revizuit afirmaţiile după moartea cântăreţului. 

Filmul, produs şi regizat de Dan Reed, îi urmăreşte pe cei doi pe măsură ce descriu acte de abuz sexual comise de Jackson. Cei doi, acum în vârstă de peste 30 de ani, susţin că au fost abuzaţi sexual de Jackson şi dezvăluie cum au depăşit asta după ani.

Robson l-a întâlnit pe Jackson la un concurs de dans la vârsta de 5 ani şi susţine că abuzul a început la vârsta de 7 ani. Safechuck a fost distribuit într-o reclamă la Pepsi cu Jackson, pe când avea 8 ani, şi susţine că abuzul a început după câteva luni de prietenie apropiată. 

Jackson a susţinut constant şi a negat orice vină cât a trăit, spunând că nu ar face rău niciodată unui copil. Ca adult, Robson a fost unul dintre apărătorii lui Jackson, alături de Macauley Culkin şi Corey Feldman. Jackson a murit în iunie 2009.

Pe povestea celor doi se bazează "Leaving Neverland", un documentar de patru ore care va fi difuzat anul acesta de Channel 4 şi de HBO şi care a fost ovaţionat după premiera de la Sundance. 

Reprezentanţii averii lui Michael Jackson acuză filmul că se axează prea mult pe Robson şi Safechuck şi îi ignoră pe cei care au petrecut mult timp cu Jackson şi care susţin că muzicianul "i-a tratat pe copii cu respect şi nu le-a făcut rău". 

Robson, un coregraf care a lucrat cu Britney Spears şi alte vedete de top, a depus mărturie în apărarea lui Michael Jackson la procesul din 2005 care s-a încheiat cu achitarea starului pop privind acuzaţiile de molestare. 

"Filmul preia acuzaţii necoroborate care se presupune că au avut loc acum 20 de ani şi le tratează ca pe fapte", se arată în declaraţie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.