Cotidianul britanic The Telegraph i-a prezentat scuze şi i-a plătit despăgubiri Primei Doamne americane Melania Trump, după ce a publicat săptămâna trecută un articol în care scrie, în ediţia tipărită de sâmbătă, că există numeroase informaţii false, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ziarul scrie sâmbătă că-i cere ”fără rezerve” scuze Melaniei Trump şi familiei sale, din cauza neplăcerilor pe care li le-a cauzat prin conţinutul unui articol cu trimitere ilustrată pe prima pagină, "The Mystery of Melania", în urmă cu o săptămână, la 19 ianuarie, în suplimentul săptămânal al publicaţiei.

”În semn de regret, am acceptat să-i plătim doamnei Trump despăgubiri substanţiale şi cheltuielile de judecată”, anunţă The Telegraph. Cotidianul nu dezvăluie însă suma.

Cotidianul scrie că a caracterizat în mod fals personalitatea tatălui Melaniei Trump, a relatat în mod fals atât despre motive din cauza cărora ea a abandonat studii superioare de arhitectură, cât şi despre eşecul carierei sale de manechin, înainte de a-l cunoaşte pe Donald Trump.

Ziarul precizează că tatăl Melaniei Trump nu este o ”prezenţă care inspiră teamă” şi că ”nu controlează familia”, aşa cum a scris.

El precizează de asemenea că Melania Trump nu a abandonat un curs de arhitectură şi design la universitate din cauza unui examen neluat, ci pentru că dorea să urmeze o carieră reuşită în modelingul profesionist.

”Recunoaştem că doamna Trump a fost un model profesionist plin de succes şi deplin înainte să îl întâlnească pe soţul său şi că şi-a obţinut singură activitatea ca manechin, fără ajutorul său”, scrie ziarul, recunoscând de asemenea că a relatat incorect anul în care s-au cunoscut cei doi

”Afirmaţia potrivit căreia doamna Trump a plâns în seara alegerilor este de asemenea falsă”, mai scrie The Telegraph.

Cotidianul şi-a retractat de asemenea afirmaţia potrivit căreia tatăl, mama şi sora Melaniei Trump s-au mutat la New York, în 2005, pentru a locui în clădiri care-i aparţin lui Donald Trump.

The Telegraph este unul dintre principalele ziare în format mare şi este susţinătorul tradiţional al Partidului Conservator.

Aceasta nu este prima victorie în justiţie a Melaniei Trump contra presei britanice.

Ea a primit despăgubiri şi scuze din partea The Daily Mail, după ce a acuzat tablodul de defăimare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.