Circulaţia trenurilor este afectată, sâmbătă dimineaţă, de condiţiile meteorologice severe, pe relaţiile Bucureşti Nord - Lehliu şi Valea Albă - Drobeta Turnu Severin Mărfuri, unde mai mulţi copaci au căzut pe firul de contact, alimentarea cu electricitate a locomotivelor fiind întreruptă, anunţă CFR. Pe sectorul Bucureşti - Lehliu, care are două fire de circulaţie, trenurile vor fi cuplate la locomotive diesel, însă între Valea Albă - Drobeta Turnu Severin Mărfuri este un singur fir, astfel că trenurile din zonă sunt oprite în gări până la remedierea problemelor. Tot din cauza condiţiilor meteo, aeronavele care decolează, sâmbătă, de pe aeroporturile din Capitală au întârzieri de 40-50 de minute, întrucât este nevoie de desfăşurarea operaţiunilor de degivrare, spun reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că, sâmbătă dimineaţă, circulaţia trenurilor este afectată de condiţiile meteo severe pe relaţiile Bucureşti Nord - Lehliu şi Valea Albă - Drobeta Turnu Severin Mărfuri, secţii aflate pe raza Regionalelor Bucureşti şi Craiova, unde mai mulţi copaci care au cedat sub greutatea gheţii s-au prăbuşit pe firul de contact, ceea ce a dus la întreruperea alimentării cu energie electrică a locomotivelor.

"Personalul feroviar este deja pe teren şi acţionează într-o primă etapă cu drezine pantograf pentru tăierea şi îndepărtarea copacilor prăbuşiţi, apoi se va interveni cu personal specializat pentru înlocuirea componentelor avariate, restabilirea alimentării firului de contact şi efectuarea reglajelor la catenară", spun reprezentanţii CFR.

Astfel, pe sectorul Bucureşti - Lehliu, care are două fire de circulaţie, trenurile vor tranzita zona prin cuplarea unei locomotive Diesel la fiecare garnitură, până la finalizarea lucrărilor de intervenţie, care se vor desfăşura alternativ pe cele două fire. Tracţiunea Diesel este realizată cu două locomotive ale operatorului naţional CFR Călători.

În schimb, secţia de cale ferată Valea Albă - Drobeta Turnu Severin Mărfuri are un singur fir de circulaţie, astfel că trenurile care tranzitează zona au fost oprite în gările de pe traseu, măsură care va fi menţinută în toată perioada necesară desfăşurării intervenţiilor pentru tăierea, îndepărtarea copacilor şi restabilirea alimentării cu energie electrică a firului de contact.

Potrivit CFR, în condiţii speciale se circulă în continuare la intrarea în Capitală, pe sectorul Buftea - Periş - Crivina, unde se înregistrează fluctuaţii de tensiune în linia de contact şi implicit întreruperi de alimentare cu energie electrică a locomotivelor.

Aeroporturi Bucureşti: Întârzieri de 40-50 de minute la decolare, întrucât este nevoie de degivrare

Aeronavele care decolează, sâmbătă, de pe aeroporturile din Capitală au întârzieri de 40-50 de minute, întrucât este nevoie de desfăşurarea operaţiunilor de degivrare, spun reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti spun că, sâmbătă dimineaţă, se operează normal zborurile şi că s-a intervenit constant cu utilajele, astfel încât pistele, platformele, căile de rulare, dar şi căile de acces rutiere sunt curate şi au aderenţă bună.

"Stratul de gheaţă depus pe aeronave se îndepărteaza prin degivrare, care se efectuează cu pasagerii la bord, chiar înainte de decolare. Acesta este motivul pentru care apar întârzieri, la decolare, de 40-50 de minute", spun reprezentanţii CNAB.

Ei le recomandă pasagerilor să îşi ia măsurile pentru a ajunge în siguranţă şi la timp la aeroport, având în vedere că ploaia îngheţată afectează şi şoselele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.