Primăria Capitalei propune, într-un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General (CGMB) programată pe 31 ianuarie, acordarea titlului de cetăţean de onoare Patriarhului Daniel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit proiectului de hotărâre, ”se acordă titlul de cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti domnului Dan Ilie Ciobotea (Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române) în semn de recunoştinţă pentru activitatea social-filantropică, liturgică şi misionară desfăşurată în plan naţional şi internaţional”.

În expunerea de motive, primarul Capitalei, Gabriela Firea, subliniază "grija părintească a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de a începe realizarea lucrării publice Catedrala Mântuirii Neamului, de o mare valoare pentru Municipiul Bucureşti, ce va aduce în ansamblul ei atât Muzeul Creştinismului Românesc, căminul pentru pelerini, un centru de diagnostic şi tratament, cât şi un centru de conferinţe, toate în incinta Catedralei noi".

Firea vorbeşte despre "importanţa şi impactul benefic pe care îl are realizarea acestui edificiu asupra cetăţenilor României în special al locuitorilor Capitalei".

Gabriela Firea mai menţionează "curajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de a construi şi de a urma direcţia istorică a Regelui Ferdinand, care în anul 1920 a susţinut că «Suntem datori să ridicăm în Capitala tuturor românilor... Biserica Mântuirii Neamului ca simbol al unităţii sufleteşti a întregului neam»”.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.