Operaţiunile militare contra grupării Statul Islamic (SI) în Siria se apropie de final, iar jihadiştii vor fi dislocaţi într-o lună din ”buzunarele” pretinsului lor ”califat” din estul sirian, a declarat un comandant de rang înalt implicat în ofensivă pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Operaţiunea forţelor noastre contra SI în ultima sa redută se apropie de sfârşit, iar combatanţii jihadişti sunt acum înconjuraţi într-un sector”, a declarat Mazloum Kobani, comandantul-şef al Forţelor Democratice Siriene (FDS), într-un interviu exclusiv acordat AFP joi, în apropiere de oraşul sirian Al-Hasakah, în nordul Siriei.

”Avem nevoie de o lună pentru a elimina ceea ce rămâne din SI în acest sector”, a adăugat el.

Cu susţinerea coaliţiei internaţionale antijihadiste conduse de Statele Unite, FDS se pregătesc să încheie o operaţiune lansată la 10 septembrie cu obiectivul de a-i învinge pe jihadiştii din cadrul SI în bastioanele lor din Valea Eufratului, în estul Siriei.

Câteva sute de combatanţi din cadrul SI s-au retras într-o mână de cătune, în apropierea frontierei cu Irakul, care constituie ultimele ”buzunare” ale ”califatului” autoproclamat de SI în Siria şi Irak.

”Cred că în cursul următoarei luni vom anunţa în mod oficial sfârşitul prezenţei militare a acestui aşa-zis califat” în Siria, a declarat Kobani.

Comandantul a explicat că bătălia a fost complicată de utilizarea de către SI a unor noi tactici - precum activarea unor ”celule adormite, recrutarea secretă a unor combatanţi şi operaţiuni sinucigaşe, atentate cu bombă şi asasinate”.

”Ne aşteptăm la o intensificare a (acestui tip) de operaţiuni SI contra forţelor noastre, odată ce vom fi pus capăt prezenţei lor militare” în ultimele rămăşiţe ale ”califatului”, a subliniat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.