O echipă formată din opt români va urca, primăvara aceasta, pe vârful Lobuche East (6.119 m) din Munţii Himalaya, pentru a atrage atenţia asupra situaţiei în care se află cei peste o sută de copii îngrijiţi de Fundaţia Copii în Dificultate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expediţia în Himalaya va dura 19 zile, în perioada 19 martie - 6 aprilie. Echipa, alcătuită din opt români - Sorin Fiţu, liderul expediţiei, Angela Deiac, Remy Patulea, Traian Hasas, Razvan Caprita, Marius Cismaru, Toma Lazăr şi Alexandru Tudose -, va ajunge în Kathmandu în plin festival al culorilor primăverii, Holi.

A doua zi ea va ateriza pe cel mai periculos aeroport din lume, Tenzing-Hillary din Lukla, după care va începe călătoria până în cea mai mare şi mai renumită tabără din lume: Everest Base Camp. Cei opt vor urca şi mai sus, atingând vârful Lobuche East (6.119 m) în ziua de 31 martie, după cum este programat. Întoarcerea în ţară va avea loc pe 6 aprilie.

Alexandru Tudose, unul dintre membrii expediţiei, are o afacere în construcţii, dar şi experienţă în vânzări, proiecte umanitare şi educaţionale. Este, de asemenea, business coach şi speaker motivaţional. 

În urmă cu doi ani, el a început să se antreneze pentru a urca pe vârful Uhuru, Kilimanjaro (5.895 m), cel mai înalt din Africa, iar acum s-a alăturat acestui proiect.

„M-a impresionat ce fac oamenii de la Fundaţia CID, dedicarea lor, dragostea cu care îi înconjoară pe copiii de care au grijă. Şi m-am hotărât că trebuie să fac şi eu ceva. Să atrag atenţia. Aşa s-a născut campania «Himalaya Climb4Dreams»”, a spus el.

În vederea sprijinirii copiilor cu boli incurabile de la Fundaţia CID pot fi făcute donaţii în contul RO60 BRDE V391 9447 4260 - BRD sau trimiţând un SMS cu mesajul ZILE la 8844 (2 euro).

Fundaţia Copii în Dificultate (CID) a fost înfiinţată în 1990. De-a lungul timpul, a îngrijit peste 18.000 de copii atinşi de maladii incurabile sau aflaţi în fază terminală, dar şi copii cu tulburări din spectrul autist. În prezent, fundaţia are în grijă de peste o sută de minori. Îngrijirea fiecărui copil costă 7.819 lei în fiecare lună. 

Expediţia „Himalaya Climb4Dreams” face parte din campania „Jeans4Dreams” derulată de DHM Company în sprijinul Fundaţiei Copii în Dificultate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.