Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, condamnat la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, rămâne în penitenciar, după ce Judecătoria Medgidia i-a respins cererea de liberare condiţionată. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată la Tribunalul Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătoria Medgidia a respins, miercuri, cererea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, de liberare condiţionată.

Instanţa a mai decis că aceasta poate formula o cerere similară după cinci luni de la data rămânerii definitive a acestei hotărâri.

Decizia Judecătoriei Medgidia nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de trei zile la Tribunalul Constanţa.

Nicuşor Constantinescu a mai formulat mai multe cereri de revizuire pentru acest dosar, toate fiind respinse de instanţe.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa execută, din 29 iunie 2016, o pedeapsă de cinci ani de închisoare, primită după ce Curtea de Apel Constanţa l-a găsit vinovat de abuz în serviciu. În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, el a iniţiat două proiecte de hotărâre, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă. De asemenea, instanţa a considerat că el nu a asigurat o finanţare corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 - 2013.

Nicuşor Constantinescu este încarcerat la Poarta Albă.

El mai are şi alte condamnări în prima instanţă şi alte dosare în care este judecat pe fond.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.