Incendiul de la bordul celor două nave care transportau gaze naturale, luni seara, în apropierea Strâmtorii Kerci, în largul Crimeei, s-a soldat cu până la 20 de morţi, au anunţat marţi autorităţile ruse, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipe sa salvare şi căutare au salvat 12 marinari, iar zece corpuri au fost găsite, a declarat pentru AFP Aleksei Kraşcenko, un purtător de cuvânt al Agenţiei ruse însărcinate cu transportul maritim şi fluvial.

Alţi zece marinari erau daţi dispăruţi în continuare şi se presupune că au murit, a precizat el.

”Nu mai sunt speranţe să fie găsiţi în viaţă. Aceasta nu mai este o operaţiune de salvare”, a declarat purtătorul de cuvânt, precizând că marinarii daţi dispăruţi s-au scufundat ”sub ochii salvatorilor”, fără veste de salvare.

Incendiul a izbucnit în timp ce o navă transfera trabsfera carburant pe cealaltă, ceea ce a determinat echipajele să sară în mare.

Cele două nave - Kandy şi Maestro - aveau echipaje alcătuite din indieni şi turci.

Kandy avea 17 membri ai echipajului, iar maesto 15, potrivit autorităţilor ruse.

”Ambasada noastră la Moscova este în contact permanent cu agenţii ruse implicate, pentru a primi informaţii suplimentare despre indienii implicaţi în incident şi a le oferi ajutorul necesar”, a anunţat Ministerul indian de Externe într-un comunicat.

Potrivit lui Aleksei Kravşcenko, focul continua să ardă marţi. ”Există o cantitate infinită de carburant acolo jos”, a declarat el.

Cele două nave navigau sub pavilionul Tanzianiei. 

Ambele nave figurau, anul trecut, pe o listă de nave vizate de  sancţiuni americane, după ce au livrat petrol Siriei, potrivit Reuters.

Accidentul a avut loc în apropierea Strâmtorii Kerci, care s-a aflat recent în centrul unor tensiuni între Rusia şi Ucraina.

În noiembrie, Rusia a deschis focul şi a imobilizat în apropierea strâmtorii trei nave de război ucrainene şi a luat prizonieri cei 24 de marinari care se aflau la bordul acestora, declanţând cea mai dură criză a confruntării cu Kievul după anexarea de către Moscova a Peninsulei ucrainene Crimeea, în 2014.

Cele două nave, care aveau în tota 32 de membri ai echipajului, erau în continuare pradă flăcărilor, iar condiţiile meteorologice împiedicau salvatorii să stringă incendiile, a declarat un purtător de cuvânt de la Ministerul Transporturilor, citat de Reuters.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.