WhatsApp a limitat capacitatea utilizatorilor de a distribui mesaje, după criticile că platforma sa este utilizată pentru a răspândi informaţii false şi zvonuri şi, uneori, la instigarea la violenţă, transmite MarketWatch.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

WhatsApp a anunţat că va limita la cinci numărul distribuirilor unui mesaj. Anul trecut, compania a introdus limita de cinci pe piaţa din India, ca test. Platforma a fost criticată în India, după ce a fost acuzată că mesajele distribuite pe WhatsApp au dus la mai multe crime.

Extinderea la nivel global a limitei a fost anunţată în Indonezia, unde în luna aprilie vor avea loc alegeri generale. Vicepreşedintele WhatsApp responsabil cu politicile şi comunicarea a afirmat luni, la Jakarta, că decizia are rolul să combată ”dezinformările şi zvonurile”.

Unii analişti politici au spus că sunt îngrijoraţi că reţelele sociale şi acuzaţiile de ştiri false ar putea influenţa alegătorii în Indonezia, a patra cea mai populată ţară a lumii.

Aplicaţia WhatsApp a fost folosită intens în campaniile politice din Indonezia, în special în 2017, în regiunea Jakarta. Platforma a fost vulnerabilă în mod special la criticile că ajută la răspândirea ştirilor false.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.