Adi Cristescu, Mihai Georgescu (Miţă), Crina Mardare, Andy Platon şi Mugurel Vrabete vor decide zece dintre finaliştii Selecţiei Naţionale 2019. Cu o bogată experienţă în industria muzicală, cele cinci vedete care formează juriul naţional Eurovision România vor alege zece câştigători în semifinalele de la Arad şi Iaşi. Lista finaliştilor va fi completată de telespectatori, care vor califica câte o piesă din fiecare semifinală, prin televot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cunoscut şi apreciat atât ca solist, cât şi în calitate de compozitor, Adi Cristescu are în palmares numeroase participări la festivaluri precum: Mamaia, Eurovision, San Remo, dar şi show-uri TV  live. De această dată, fanii îl vor vedea şi ca jurat.

"Faptul că sunt invitat să fac parte din juriu mă bucură şi mă onorează. Îmi place să pun umărul la a construi lucruri frumoase şi voi face tot ce pot să particip la o decizie cât mai bună şi corectă. Iar faptul că voi fi alături de colegi artişti – în juriu şi pe scenă - mă bucură mereu şi mă face să mă simt în familie”, declară Adi Cristescu.

Compozitor, textier, solist şi profesor de canto la propria şcoală de muzică, Mihai Georgescu (Miţă) este fondatorul trupei Bere Gratis: "Eurovisionul este cel mai mare eveniment-concurs musical din Europa în care fiecare ţară trimite artişti şi piese în urma unor selecţii extrem de riguroase. Folosind noutăţile de ultimă generaţie din industrie, evenimentul nu poate fi decat unul care dă tonul in show-biz", a declarat el. "Este o onoare pt mine sa fiu invitat sa jurizez fazele semifinale ale Selecţiei Naţionale, marcând a şasea prezenţă a mea în cadrul Eurovision Romania", a adăugat solistul trupei Bere Gratis.

Cu o carieră îndelungată în România dar şi în străinătate, unde a susţinut concerte în Olanda, Danemarca sau Germania, Crina Mardare a făcut parte din trupe precum Sfinx Experience sau Stereo. Vocal coach la propria şcoală de muzică, Crina Mardare va juriza semifinaliştii Eurovision România: "Pentru mine, Eurovision reprezintă o emisiune de suflet pe care am urmărit-o mereu cu drag şi mă bucur că anul acesta voi face parte din acest proiect. Oportunitatea de a fi jurat în cadrul acestui show îmi dă şansa să fac parte din procesul de selecţie a celor care ne vor reprezenta şi să contribui la alegerea pieselor, concurenţilor. Este o onoare pentru mine să fac parte din show-uri la fel ca acesta şi sper  ca acest concurs să devină din ce în ce mai apreciat la adevarata lui valoare şi de către români".

"Eurovision a fost şi este un concurs emblematic. Este o rampă foarte bună de lansare şi de promovare, către piaţa muzicală internaţională, atât a tinerelor talente, cât şi a artiştilor consacraţi”, spune Andy Platon, compozitor, producător şi DJ distins cu numeroase premii internaţionale. 

Mugurel Vrabete a scris istorie alături de trupa Holograf, alături de care a realizat 17 albume şi a susţinut mii de concerte în ţară şi în străinătate. Duminică, va fi jurat la Selecţia Naţională: "Concursul Eurovision este unul dintre frumoasele proiecte de acum jumatate de veac menite a aduce împreună muzica uşoară europeană, aşa cum, mai târziu, idei pornite tot atunci au adus împreună ţările Europei”, a declarat Vrabete. "Mă bucură propunerea de a face parte din juriul fazelor semifinale ale concursului, o consider o recunoaştere a activităţii mele muzicale şi a posibilităţii de a avea un punct de vedere avizat asupra pieselor prezentate", a precizat Mugurel Vrabete.

Publicul votează timp de 30 de minute şi alege una dintre piesele care merg mai departe în Finala Naţională.

Una dintre noutăţile ediţiei din acest an este modul în care telespectatorii participă la alegerea reprezentantului României la Eurovision.

În fiecare semifinală, juriul naţional va califica cel mult cinci piese, iar telespectatorii, câte una.

Votul va putea fi exprimat trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,...11), prin SMS, la numărul 1264 (tarif: 0.5 euro, TVA inclus), număr valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone, ori sunând la acelaşi număr de telefon  - 1264 şi tastând numărul piesei favorite din concurs: 01, 02, 03... 11, cu acelaşi tarif (0.5 euro, TVA inclus / apel), valabil în reţelele Orange, Telekom şi Vodafone.

De pe un număr de telefon se poate vota o singura dată pentru fiecare piesă în parte.

Liniile telefonice se vor deschide la semnalul "START VOT!" şi se vor închide după 30 de minute, la semnalul "STOP VOT!".

Sub sloganul "Împlineşte visul!", seria show-urilor Selecţiei Naţionale debutează la Iaşi, în Sala Polivalentă, pe 27 ianuarie 2019 şi continuă la Arad, pe 10 februarie, în decorul de la Sala Sporturilor "Victoria". Finala Naţională va avea loc pe 17 februarie 2019, la Bucureşti. Concursul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de TVR 1, TVR Moldova, TVR Internaţional şi TVR HD.

Toate piesele calificate în semifinale sunt încărcate pe site-ul dedicat, eurovision.tvr.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.