Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susţine că actuala conducere a Ministerului Public, din care face parte şi secţia specială de anchetare a presupuselor infracţiuni comise de magistraţi, împiedică funcţionarea acestei secţii, în acest context Toader susţinând că inteţionează transformarea acestei secţii în direcţie independentă. În ceea ce-l priveşte pe procurorul general Augustin Lazăr, Toader a preciat că argumentele demiterii acestuia sunt mai puternice acum decât la momentul evaluării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Abuzul: nu cred că vreun român de bună credinţă mai poate contesta, mai poate nega această tristă realitate. Orice lucru are o parte rea, dar are şi ceva bun. Abuzurile sigur că e partea rea. Noi trâmbiţam că exportăm experienţă când în realitate iată ce se întâmpla, dar cunoscând realitatea ştim, ce trebuie să facem. Eu ca ministru al justiţiei nu sunt cel care ia măsuri administrative sau aplic sancţiuni. Faţă de aceste abuzuri avem autoriăţi abilitate legal care la rândul lor au competenţe partajate, avem Inspecţia Judiciară, ave secţia pentru procurori, avem plenul Consiliului Superior al Magistraturii, avem Secţia specială de anchetare a presupuselor abuzuri comise de magistraţi, secţie pe care actuala conducere a Ministerului Public o împiedică să funcţioneze şi am proprietatea afirmaţiei, motiv pentru care cel mai probabil secţia  o vom transforma în direcţie independentă ca să poată să-şi facă treaba. Vă dau numai un exemplu: dacă ajunge ceva la secţie trece prin registratura Ministerului Public, adică trebuie să ştie procurorul general întâi şi după aia să-i dea drumul să se ducă la secţie, or logica ne spune invers” a afirmat Tudorel Toader duminică seară, într-o intervenţie telefonică la România TV. 
 
Ministrul Justiţiei l-a criticat din nou pe  procurorul general Augustin Lazăr, spunând că motivele de demitere a acestuia sunt mai puternice decât la momentul la care a fost făcută propunerea de revocare. 
 
„După părerea mea, argumentele demiterii procurorului general sunt mai puternice, mai numeroase, mai evidente decât la momentul prezentării publice a evaluării. Aici este vorba de atitudinea preşedintelui republicii, de modul n care dânsul înţelege să se raporteze la construcţia şi funcţionarea statului de drept” a mai spus Toader .
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.