Poliţia bulgară a anunţat că a destructurat o reţea de finanţare a terorismului şi a arestat 43 de persoane în descinderi în întreaga ţară, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unul dintre suspecţi este un cetăţean sirian, rezident permanent în Bulgaria care ar fi transferat bani, în străinătate, unor persoane cu legături cu grupări extremiste internaţionale, a declarat vineri pentru presă adjunctul procurorului general bulgar Ivan Ghenşev.

”Principalul suspect se afla în contact şi a finanţat persoane care furnizează serivcii logistice unor grupări teroriste internaţionale”, a declarat Ghenşev.

Procurorul nu a dezvăluit numele grupărilor sau ţărilor în care ar opera acestea, însă a precizat că banii au fost trimişi prin “hawala”, o modalitate de transfer individual de bani, în locul operaţiunilor bancare obişnuite.

Destructurarea reţelei a avut loc în urma unei anchete care a durat un an, în mai multe state membre ale Uniunii Europene (UE), a declarat Ghenşev, scrie AP.

Pe de altă parte, procuratura specială, Agenţia de Stat pentru Securitate Naţională şi Agenţia de stat de luptă împotriva crimei organizate au efectuat investigaţii procedurale în oraşele Sofia, Pleven, Blagoevgrad, Razgrad, Haskovo, Plovdiv şi Loveci, a anunţat procuratura, relatează site-ul Novinite.

Potrivit Novinite, suspecţii sunt cetăţeni străin şi au fost reţinuţi pe o perioadă de 24 de ore, în cadrul anchetei.

Principalul suspect, sirian, a fost reţinut la Sofia, potrivit televiziunii naţionale bulgare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.