Poliţia din Kenya a arestat nouă suspecţi în legătură cu atentatul terorist de la un hotel din Nairobi care a dus la moartea a 21 de persoane, a informat poliţia, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Uhuru Kenyatta a declarat miercuri seara că forţele de securitate au ucis cinci dintre atacatori la faţa locului.

„Detectivii caută o femeie suspectată că a transportat arme cu feribotul din Kiunga prin oraşul Mombasa la Nairobi”, a declarat un oficial al poliţiei sub condiţia anonimatului.

Miercuri, inspectorul general al poliţiei, Joseph Boinnet, a declarat că au fost arestate două persoane în legătură cu atacul. Poliţia nu a comunicat când au fost arestate celelalte şapte persoane.

Al Shabaab, o grupare teroristă care are legături cu Al-Qaeda, a revendicat atacul de la hotelul DusitD2 şi a informat că motivul a fost decizia lui Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului.

Kenya, un centru african pentru companiile multinaţionale şi ONU, a devenit o ţintă a atacurilor al-Shabaab după ce a trimis soldaţi în ţara sa vecină, Somalia, pentru a încerca să oprească eforturile celor de la Al-Shabaab de a-şi mări influenţa în ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.