Coreea de Nord reprezintă o ”ameninţare extraordinară”, apreciază Donald Trump în noua sa strategie în domeniul apărării antirachetă, pe care a prezentat-o joi la Pentagon, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Deşi există o nouă perspectivă a păcii cu Coreea de Nord, ea continuă să reprezinte o ameninţare extraordinară, iar Statele Unite trebuie să rămână atente”, afirmă preşedintele într-un rezumat al acestui document, la care Reuters precizează că a avut acces înainte să fie publicat.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a angajat să renunţe la arsenalul său nuclear într-un summit istoric cu Donald Trump la Singapore, la 12 iunie, însă negocieri care au loc de atunci nu au condus la stabilirea modului în care să se facă acest lucru.

Un al doilea summit se află în pregătire, iar negociatorul nord-coreean Kim Jong Chol a plecat joi către Washington, unde urmează să fie primit vineri de către secretarul de Stat Mike Pompeo şi, poate, de Donald Trump însuşi, potrivit unei surse americane.

În acest document - "Missile Defence Review" -, preşedintele recomandă de asemenea să se studieze tehnologii experiemtale, de exemplu în vederea dezvoltării unor dispozitive antirachetă plasate pe orbită, ca în proiectul "Star Wars" lansat de Ronald Reagan în anii '80.

”Cred că spaţiul este cheia viitoarei etape a apărării antirachetă”, a declaart pentru presă un membru al administraţiei sale care a cerut protecţia anonimatului, înainte de publicarea documentului.

”Noi încercăm să punem la punct senzori plasaţi în spaţiu, pentru a ne ajuta să obţinem o alertă timpurie, o urmărire şi o identificare a unor rachete la momentul lansării lor”, a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.