Femeile şi bărbaţii cred că ştiu totul despre parfumuri, însă acest “tot” nu se raportează doar la cunoaşterea celor mai noi ediţii lansate. Un parfum de damă, de bărbat sau unisex se poartă, înainte de toate, în funcţie de sezon; ulterior, trebuie să ştii cum să dozezi intensitatea în funcţie de contextul purtării, precum şi de starea ta de la acel moment.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iarna instigă şi nişte ingrediente cu adevărat magice care sunt asociate inexorabil cu sezonul, de cele mai multe ori regăsite în parfumuri de nişă pentru el şi ea, cu un caracter oriental şi mici inserţii gurmande.

Notele verzi şi orientale regăsite în parfumuri antrenează persistenţa acestora la temperaturi de îngheţ

Spre deosebire de parfumurile dulci, florale sau fructate care sunt ideale pentru sezonul estival, specialiştii ne recomandă să purtăm iarna parfumuri tari, compuse din ingrediente uscate, de sorginte orientală. Pot fi parfumuri de nişă, parfumuri unisex sau pur şi simplu parfumuri în a căror compoziţie se regăsesc note de smirnă, cardamom, lemn de santal sau muşchi. Ca exemplu la nivel de branduri, un parfum Tom Ford de lux, din colecţia Private Blends, poate îndeplini cu uşurinţă astfel de cerinţe. Nume ca Tobacco Vanille, Café Rose, Champaca Absolute, Noir de Noir, Oud Wood sau Vanille Fatale sunt ideale pentru această perioadă.

Smirna, ingredientul adulat de parfumieri

În trecut, smirna avea cu totul alte întrebuinţări decât să dea aromă parfumurilor scumpe. Aceasta era folosită în cadrul ritualurilor religioase. Astăzi, smirna încălzeşte cele mai preţioase parfumuri unisex dedicate cuplurilor cu gusturi pretenţioase, care găsesc acest caracter oriental o pată de originalitate printre atâtea parfumuri mainstream.

Commiphora Myrrha, arborele de smirnă, este originar din părţi ale Arabiei, Somaliei şi Etiopiei. În compoziţia parfumurilor, smirna generează un miros răşinos, intrigant, senzual, făcând parte din colecţii iconice de calibrul Clive Christian sau Acqua di Parma.

Pinul indică un caracter fresh, vibrant

Pinul nu este un ingredient uşor de integrat în compoziţia parfumurilor. De fapt, mulţi parfumieri îl ocolesc, întrucât concentraţia prea mare de esenţă de pin poate genera un miros intoxicant. Totuşi, el este elementul vedetă al parfumurilor potrivite pentru iarnă. Asociat accentelor verzi de ierburi, fructe dulci sau muşchi, pinul indică un caracter sportiv al parfumului şi purtătorului / purtătoarei, fiind lejer de purtat zi de zi.

La contactul cu temperaturile reci, accentele de pin regăsite în apele de toaletă sau apele de parfum devin crocante, picante şi revigorante. O altă combinaţie îndrăzneaţă a parfumierilor vizează diada pin – tămâie, regăsită cu preponderenţă la parfumurile arăbeşti. Yves Saint Laurent, Christian Dior, Calvin Klein şi Guerlain sunt doar câteva exemple de branduri care au integrat pinul în compoziţia unor creaţii ce au ajuns în topul celor mai bune parfumuri din toate timpurile.

Scorţişoara, un condiment incandescent

Parfumurile pentru el şi ea care prezintă în compoziţie esenţă de scorţişoară promit o intensitate şi persistenţă apreciabile în timpul sezonului rece, mai ales când sunt completate de iasomie, bergamotă, acorduri de piele şi accente citrice.

Aroma de scorţişoară este mângâietoare şi dulce, totodată. Integrarea scorţişoarei în parfumuri şi diverse produse de înfrumuseţare datează de peste 2000 de ani, existând dovezi care atestă utilizarea sa de către egipteni. Deoarece uleiul de scorţişoară este extrem de puternic, acesta este adesea şi sintetizat, adăugând o căldură picantă parfumurilor orientale.

Printre brandurile care şi-au asumat integrarea scorţişoarei în proiecţia unor bestselleruri se numără Paco Rabanne şi Roberto Cavalli.

Accentele efervescente de portocală, un must versatil

Notele de portocală deschid aroma multor parfumuri, regăsindu-se cu preponderenţă în compoziţiile celor de iarnă. Esenţa de portocală se numără printre cele mai preţioase ingrediente regăsite în parfumurile de nişă şi mainstream, stând la baza apelor de toaletă şi de colonie pentru femei şi bărbaţi. Cele mai râvnite parfumuri pentru femei şi bărbaţi care conţin floare sau esenţă de portocală aparţin unor branduri ca Hugo Boss, Chanel, Giorgio Armani şi Yves Saint Laurent.

La contactul cu temperaturile reci, notele de portocală nu se comportă acid, ci înmoaie parfumul cu o dulceaţă stinsă. Acestea antrenează intensitatea unui parfum de damă sau bărbat, însă mai presus de aceasta asigură şi o persistenţă notabilă, în cazul combinaţiilor ante-menţionate. Pentru un efect optim, parfumierii recomandă să alegem EDP (Eau de Parfum), întrucât concentraţia utilizată în cazul unei ape de parfum este mai mare.

Sezonul rece constituie un test pentru cele mai bune parfumuri de damă şi bărbaţi. Temperaturile de îngheţ le pun în dificultate persistenţa, însă parfumierii ne dau sfaturi importante despre ce note ar trebui să conţină acestea pentru a ne bucura mai mult timp de intensitatea lor. Condimentele, accentele verzi, dar şi notele citrice compun un ciclu de ingrediente ce nu lipsesc din compoziţia unor parfumuri purtate pe timp de iarnă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.