Patronul FCSB, Gigi Becali a dezvăluit faptul că fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, “a intervenit” ca Steaua să nu retrogradeze, dar nu a dorit să dea mai multe detalii întrucât faptele nu sunt prescrise.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Era atunci Dosarul Valiza. Cele mai mari emoţii din viaţa mea le-am trăit atunci, când aveam procesul la UEFA pentru retrogradare. Odată o să spun cum s-a întâmplat. Băsescu a intervenit, atât pot să spun. Băsescu a ajutat ca Steaua să nu fie retrogradată. Am mai spus-o. Poate să vă spună Mircea Sandu mai multe. Băsescu l-a chemat pe Mircea Sandu, mai multe nu pot să spun că nu e prescris. Atunci am avut cele mai mari emoţii”, a spus Becali la Digisport.  

Cea mai mare dezamăgire a lui Becali din fotbal a fost eliminarea echipei sale de către Ludogoreţ: “Cea mai mare dezamăgire, tot în puşcărie, nu o să o uit niciodată, când ne-a eliminat Ludogoreţ. Eram în puşcărie, a făcut Varela faza aia şi a făcut portarul roşu. Şi l-a băgat pe Ludogoreţ în poartă. Am dispreţuit înainte echipa. Dar Dumnezeu nu numai că te scoate, dar o să-ţi apere Moţi 11 metri”.

Gigi Becali a investit în fotbal doar pentru bani şi faimă, recunoscând că nu a avut ambiţie pentru a apăra culorile clubului. “Când am intrat în fotbal era numai performanţa, după aia am făcut şi foarte mulţi bani. Era slava deşartă. Acum îmi dau seama că timpul a trecut şi la mine în buzunar nimic… Eu nu am de-astea, că să iubesc culorile… Suporterii de-aia trebuie respectaţi. Numai că ei au vrut să facă nişte lucruri care pe mine nu mă interesau”, a mai spus Becali.

Investiţiile lui Becali la Steaua şi FCSB au fost în valoare de 40 de milioane de euro, bani pe care i-a recuperat însă: “A fost mâna lui Dumnezeu. Normal trebuia să intru în faliment când am intrat în fotbal. Aveam bani, dar… Niciun ban, că mi i-am scos. 40. Şi am şi câştigat. Putem să spunem că câştigul meu este 10 milioane plus 200 de milioane cât costă echipa. Cât costă patrimoniul Stelei şi plus ce am scos. Sau poftim, 150 de milioane. Cred că pot să o vând cu 150. Toată lumea a intrat în faliment în fotbal. Am plătit la statul român impozite şi taxe 200 de milioane de euro”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.