Unul din executivii Samsung susţine că Apple va lansa anul viitor un iPhone pliabil care va folosi un design cu deschidere spre exterior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialii marilor companii nu obişnuiesc să aducă în discuţiile publice informaţiile pe care le au despre produsele rivalilor, însă şeful Centrului de Inovare în Design al Samsung, Federico Casalegno, a făcut tocmai acest lucru.

Acesta spune pentru presa coreeană că Samsung va folosi cel mai bun design pentru smartphone-urile pliabile şi că designul pe care Apple îl va folosi pentru primul iPhone pliabil, care ar urma să apară în 2020, va fi inferior.

Casalegno spune că, spre deosebire de Galaxy F, care foloseşte un sistem de pliere spre interior (cu ecranul la interior), Apple va adopta designul cu pliere spre exterior (cu ecranul pe laturile exterioare ale dispozitivului).

Construirea unui smartphone cu pliere spre exterior ar fi, conform oficialului Samsung, mai ieftină, dar va avea dezavantajul de a crea un smartphone mai gros şi per ansamblu mai puţin atrăgător.

Primul smartphone pliabil, lansat anul trecut de o companie chinezească numită Royole, are tocmai designul cu deschidere spre exterior, ales probabil tocmai pentru că este mai ieftin şi mai uşor de produs.

Apple deţine încă din 2013 un brevet care descrie un smartphone pliabil cu ecranul pe exterior, brevet care ar putea reprezenta chiar informaţia pe care se bazează executivul Samsung.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.