Uniunea Europeană este pregătită să amâne anul viitor data Brexitului, prevăzut la 29 martie, la o zi după respingerea masivă de către deputaţii din Camera Comunelor a acordului retregerii Regatului Unit, aruncat în haos, dezvăluie cotidianul britanic The Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit cotidianului, diplomaţi şi oficiali pregătesc o prelungire a procedurii declanşate în baza Articolului 50, din cauza amplorii înfrângerii suferite de Theresa May marţi seara în Parlament.

Până acum era avută în vedere o amânare cu trei luni a datei Brexitului, de la 29 martie până la sfârşitul lui iunie, dezvăluie ziarul.

Însă, potrivit unor surse citate de ziar, UE examinează căi legale în vederea amânării retragerii Marii Britanii în 2020.

Potrivit cotidianului, oficiali europeni au în vederea această amânare, după ce Germania şi Franţa au sugerat că sunt dispuse să prelungească termenul-limită, având în vedere haosul din Marea Britanie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.