Actriţa, cântăreaţa şi simbol al modei Jane Birkin va primi un premiu onorific pentru întreaga carieră la ediţia de anul acesta a premiilor Lumiere din Franţa, anunţă The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Britanica şi-a făcut debutul în actorie interpretând un model nud în filmul "Blow-up" al lui Michelangelo Antonioni din 1966, nominalizat la Oscar, dar mutarea în Franţa şi colaborarea cu Serge Gainsbourg au propulsat-o pe scena mondială. 

Cei doi au cântat "Je t'aime moi non plus" care a fost interzis în mai multe ţări pentru versurile cu tentă sexuală îndrăzneţe. 

Birkin a avut o lungă şi de succes carieră în muzică şi ca model în Franţa, precum şi apariţii în câteva filme notabile, inclusiv în "Dust", de Marion Hansel, care a câştigat Leul de Argint la Festivalul de la Veneţia şi a fost de două ori nominalizat la premiile Cesar. 

Cel mai recent rol al ei a fost în scurtmetrajul nominalizat la premiile Oscar - "Le Femme et le TGV" din 2016. 

Birkin a devenit una dintre simbolurile modei, numele ei fiind atribuit şi unui model de geantă celebru, produs de brandul Hermes. 

I-a fost acordat Ordinul Imperiului Britanic de către prinţul Charles în 2002. 

Premiile Lumiere vor fi acordate pe 4 februarie, la Paris, când regizorul Claude Lelouch va prezenta primele imagini ale noului său film, "Les plus belles annees d'une vie". Pelicula îi reuneşte pe actorii Anouk Aimee şi Jean-Lous Trintignant care au jucat în 1967 în "Un bărbat şi o femeie".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.