Aeroportul Iaşi a înregistrat, în 2018, un trafic de 1,25 milioane de pasageri, cu zece la sută peste cel înregistrat în anul 2017, Iaşiul având legături directe cu 23 de destinaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai aglomerată lună din anul 2018 a fost august, când 143.000 de persoane au folosit serviciile aeroportului ieşean.

Potrivit conducerii aerogării ieşene, traficul înregistrat anul trecut a fost de 1,25 milioane de pasageri, faţă de 1,14 milioane de călători în 2017, ceea ce reprezintă o creştere de aproximativ 10 la sută.

Totodată, a crescut numărul de mişcări ale aeronavelor în 2018, pe Aeroportul Iaşi fiind înregistrate 12.749 de aterizări şi decolări, cu peste opt la sută mai multe decât în 2017.

„Dintre cele mai importante aeroporturi regionale din ţară, Iaşiul a înregistrat anul trecut cea mai mare creştere procentuală de trafic, raportat la anul 2017. Traficul pe Aeroportul Iaşi a evoluat într-un ritm accelerat în ultimii ani - de la nici 200 de mii de pasageri la sfârşitul lui 2012, la peste un milion începând cu 2017. Ţinta noastră, în 2019, este să devansăm aeroportul din Timişoara. În fiecare lună de vară vor fi procesaţi 150 de mii de pasageri, iar în perioada rece afluxul lunar de călători nu va scădea sub pragul de 100 de mii”, a declarat miercuri directorul Aeroportului Iaşi, Cătălin Bulgariu.

Conducerea aerogării ieşene estimează pentru acest an un trafic de 1,5 milioane de persoane.

”Nu va fi o evoluţie spectaculoasă faţă de 2018, ci una absolut firească, dată fiind dezvoltarea economică a regiunii noastre. Pentru a gestiona eficient afluxul de pasageri prognizat, am decis să redeschidem terminalul T1, care acum preia o parte din traficul extern din terminalul T3. Avem, în cele două terminale destinate curselor internaţionale, cinci porţi de îmbarcare, şi astfel pot fi deservite cinci avioane simultan. Evident, aceasta este doar o soluţie temporară până la implementarea noului proiect major de dezvoltare a aeroportului”, a mai spus directorul Aeroportului din Iaşi, Cătălin Bulgariu.

În prezent, Iaşul are legături aeriene directe cu 23 de oraşe din 12 ţări.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.