chei activitatea”, dar nu sunt sigur ca pot face asta....Nu sunt sigur ca pot juca inca 4 sau 5 luni cu aceste dureri”, a fost declaratia cu ochii in lacrimi a fostului lider mondial, Andy Murray, inainte de Australian Open.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dupa ce a stat pe teren timp de 4 ore si 9 minute, Andy Murray a trebuit sa se recunoasca invins de Roberto Bautista Agut in primul tur al Turneului de la Antipozi. Spaniolul a depus eforturi serioase pentru a castiga primul meci din cariera in fata britanicului, scor 6-4, 6-4, 6-7 (6), 6-7 (4), 6-2.

Dupa pierderea suferita in acest meci, visul sau de a-si incheia cariera la Wimbledon pare din ce in ce mai indepartat. Ajuns la 32 de ani, Andy Murray, jucatorul cu 5 finale jucate la Melbourne, a declarat:

,,Probabil ca voi decide saptamana viitoare sau cat de curand. Daca ma duc la operatie si nu ma recuperez bine, nu voi mai juca tenis. Sunt constient de asta. Va fi mai putin dureros, voi face doar lucruri normale cum ar fi mersul pe jos sau punerea pantofilor si a sosetelor”.

,,Stiu ca nu mai sunt acelasi jucator. Dar, daca astazi a fost ultimul meu meci, a fost o modalitate geniala de a termina. Acest lucru il ganditi probabil si voi. A fost o atmosfera uimitoare. Am oferit literalmente tot ceea ce aveam, am luptat cat am putut de bine, ba chiar am facut mai mult decat trebuia sa fac. Ar fi ok daca acesta ar fi ultimul meu meci”.

Fostul numar 1 mondial in perioada noiembrie 2016 - august 2017 a marturisit ca si-ar fi dorit ca fetele sale sa asiste la ultimul sau meci si sa inteleaga ce se intampla.

Operatia la care ar urma sa fie supus Andy Murray este similara cu cea la care a trebuit sa apeleze si jucatorul american de dublu, Bob Bryan. Este nevoie de un anumit timp pentru o recuperare completa dupa acesta, dar acest lucru nu va garanta continuarea carierei.

,,Trebuie sa permiti oaselor sa se vindece si muschilor sa se recupereze in mod corespunzator pentru a oferi operatiei cea mai buna sansa pentru a-ti imbunatati calitatea vietii. Sa merg pe terenul de tenis dupa doar doua luni, doar pentru a incerca sa ma pregatesc pentru Wimbledon, ar putea sa nu fie cel mai bun lucru pentru sanatatea mea in viitor. Trebuie sa fac reabilitarea in mod corespunzator, sa respect timpii de vindecare, sa nu grabesc nimic.”

Andy Murray a primit mesaje de sustinere din partea tuturor celor implicati in fenomen. Simona Halep, Johana Konta, Naomi Osaka, Heather Watson, Viktoria Azarenka si Angelique Kerber au fost protagonistele unui clip prin care WTA a elogiat cariera acestuia.

Campionul editiei trecute si unul dintre favoritii acestei editii, conform cotelor din oferta Unibet pentru Australian Open,  elvetianul Roger Federer,  nu a fost deloc zgarcit cu aprecierile sale pentru Andy Murray:

,,Este cineva care va incerca totul pentru a te invinge – in cadrul regulilor – cu spiritul sau de lupta, tactica sa, slice-urile, defensiva, jocul de atac, servele si voleurile sale....O sa lase totul acolo. Este unul dintre cei mai mari regizori pe care i-am avut in sportul nostru.Nu era usor pentru el sa duca stindardul Britaniei. Noi, jucatorii, suntem extrem de fericiti ca a ajuns sa castige Wimbledon, Cupa Davis, aurul olimpic. A trebuit sa lupte cu adevarat pentru asta si sa castige ca un numar 1 mondial. Sunt multe de admirat la Andy si ceea ce a facut el”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.