Premierul britanic Theresa May este necesar să suspende procesul Brexitului şi să organizeze un al doilea referendum pe tema apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană, a îndemnat marţi seara premierul scoţian Nicola Sturgeon, în urma respingerii acordului de către deputaţi în camera Comunelor, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu mai putem să ne permitem să pierdem timp. A venit momentul revocării Articolului 50. Trebuie să se adopte o lege pentru ca electoratul să fie consultat din nou”, a declarat Nicola Sturgeon la BBC, după respingerea acordului Brexitului de către 432 de deputaţi în Camera Comunelor - cu 230 mai mulţi decât cei care l-au votat (202).

La referendumul de la 23 iunie 2016, majoritatea alegătorilor din Scoţia a votat împotriva unei ieşiri a Regatului Unit din UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.