Acordul Brexitului respins de parlamentarii britanici a fost ”cel mai bun posibil”, iar o redeschidere a negocierilor ”ar conduce la un scenariu periculos”, avertizează Guvernul spaniol, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul încheiat de Uniunea Europeană (UE) cu Guvernul britanic ”este opţiunea cea mai bună în apărarea atât a intereselor ambelor părţi, cât şi a drepturilor cetăţenilor şi actorilor economici”, apreciază Guveenul socialistului Pedro Sanchez.

Ieşirea Marii Britanii din UE la 29 martie, fără un plan cu privire la relaţiile sale cu UE după Brexit, este ”un scenariu improbabil şi indezirabil, dar care nu poate fi ignorat”, după ce Parlamentul britanic a votat miercuri împotriva acordului retragerii, avertizează Executivul spaniol.

Madridul anunţă că se pregăteşte să gestioneze consecinţele Brexitului, în cazul în care nu este negociat şi aprobat altă ieşire.

”Guvernul spaniol şi-a făcut temele şi a acţionat pornind de la premisa că acest lucru se putea întâmpla, pentru a putea fi pregătit de orice scenariu”, a declarat la postul naţional de radio ministrul spaniol de Externe Josep Borrell.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.