Un atac armat era în curs marţi, în urma unei explozii puternice într-un complex, situat într-un cartier înstărit la Nairobi, din care face parte un hotel şi birouri, potrivit presei locale şi unui jurnalist al agenţiei aflat la faţa locului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Explozia, care a avut loc în complexul DusitD2, a fost auzită de la Biroul AFP la Nairobi, situat la cinci kilometri distanţă.

Era necunoscut faptul dacă era vorba despre un atentat ca multe altele în Kenya sau despre un jaf. Un gardian de la o firmă privată de securitate a declarat iniţial pentru AFP că este vorba despre ”bandiţi” pe care i-a văzut intrând în complex.

Mai multe maşini ardeau, degajând un fum negru şi gros.

”A fost o bombă şi multe schimburi de tiruri”, a declarat un bărbat care lucrează la faţa locului, contactat telefonic de AFP.

La ora locală 16.15 (15.15, ora României), tiruri puteau fi auzite de jurnalişti AFP aflaţi la faţa locului.

”Avem un incident pe Riverside Drive, iar poliţiştii au fost desfăşuraţi la faţa locului. Vă rog să aveţi răbdare”, a declarat pentru presă un purtător de cuvânt al poliţiei kenyene, Charles Owino.

Ambulanţe aparşinând Crucii Roşii preluat răniţi uşor, iar numeroase persoane fugeau din cartier, potrivit unei jurnaliste AFP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.