Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a anunţat că va lua la 22 ianuarie o decizie cu privire la agenţia rusă (Rusada), relatează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“WADA îşi va comunica decizia în 22 ianuarie, după o conferinţă telefonică”, a precizat forul pe Twitter.

WADA a precizat că membrii Comitetului Executiv au cerut acest termen pentru a analiza corect recomandarea Comitetului de conformitate, pe care o vor primi cel târziu la 17 ianuarie.

Experţii WADA au început, joi, la Moscova, operaţiunile de recuperare a datelor de la fostul laborator din Moscova, implicat într-un scandal de dopaj instituţionalizat, deşi termenul de 31 decembrie, impus pentru evitarea unor noi sancţiuni, a fost depăşit.

La 20 septembrie 2018, membrii Comitetului Executiv al WADA au votat ridicarea suspendării agenţiei antidoping din Rusia, în ciuda unei puternice opoziţii venite din lumea sportului, care a subliniat că Rusada nu întruneşte condiţiile ridicării sancţiunii.

Agenţia Rusă Antidoping a fost suspendată în urmă cu aproape trei ani, după dezvăluirile cu privire la existenţa unui sistem de dopaj instituţionalizat în Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.