Aromaterapia este una dintre terapiile complementare care si-a castigat enorm de multi fani in ultimii ani. Care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii?

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aromaterapia este o terapie complementara, nu alternativa. Este o terapie care nu exclude medicina alopata, ba mai mult, se completeaza perfect cu aceasta. Se foloseste mai ales in scopuri preventive, insa este de mare folos si in caz de boala. De retinut este faptul ca si aromaterapia, precum si alte terapii complementare presupun echilibru intre stiinta si intuitie. Asadar, pastrati legatura cu medicul cu care rezonati, dar folositi-va si intuitia!

Uleiurile esentiale pure sunt uneltele fara de care aceasta forma de terapie nu ar exista. Este impropriu spus “uleiuri esentiale pure”, deoarece un ulei esential presupune, prin definitie, puritate. Din pacate, insa, puritatea este cea mai mare provocare in aromaterapie. Pentru a avea certitudinea ca alegeti un ulei esential pur, este important sa urmariti cateva detalii: furnizorul sa isi faca un scop din educarea consumatorului si sa o faca intr-un mod responsabil, sa puna la dispozitie rapoarte chimice din care sa reiasa compozitia uleiului respectiv, sa aiba grija ca pe eticheta sa apara informatii precum numele latin al plantei, partea plantei din care este obtinut uleiul, modalitatea de obtinere, tara de origine a plantei. Sunt, de asemenea, importante: pastrarea la rece (mai ales a uleiurilor precum tamaie, lamaie, chiparos, pin, etc) si pretul (este necesar sa aiba preturi diferite deoarece unele plante sunt mai scumpe, altele mult mai pretioase, iar cantitatea de planta necesara pentru obtinerea catorva mililitri de ulei poate sa difere enorm, de la cateva kilograme la cateva sute de kilograme).

Modalitatile prin care puteti folosi uleiurile esentiale acasa sunt aplicarea topica (masajul sau aplicarea pe portiuni mici de piele) si inhalarea (care se poate face prin difuzarea cu ajutorului unui aparat special de aromaterapie, direct din sticluta, cu ajutorul bijuteriilor pentru aromaterapie, prin inhalatii la abur, etc). Foarte des este recomandata ingestia uleiurilor esentiale pure. Sfatul nostru este sa apelati la aceasta modalitate de folosire doar atunci cand va este recomandata de un specialist care a studiat uleiurile esentiale si care le stie posibilele efecte secundare. Ingerate pe o perioada nedeterminata, in stare pura (in apa sunt tot in stare pura), ele vor avea efecte secundare care, din pacate, vor aparea in timp. Pot sa irite mucoasele, pot sa interactioneze cu medicamente, pot sa faca mai mult rau decat bine. Aromaterapia, presupune, prin definitie simtul mirosului. Bucurati-va de ea acasa, folosindu-va acest simt, iar ingestia pastrati-o pentru cand va este recomandata de specialist, pe o perioada determinata, cu un scop precis si cand beneficiile depasesc riscurile. Aceste lucruri sunt valabile pentru orice ulei esential pur, indiferent de brand.

Orice forma de terapie presupune si efecte secundare. Uleiurile esentiale sunt substante naturale 100%, insa acest lucru nu le face sa fie lipsite de riscuri. Atentia trebuie sporita mai ales atunci cand beneficiarii aromaterapiei sunt copiii, varstnicii, femeile insarcinate si persoanele cu imunitate compromisa. Pe Aromateria gasiti indicatiile si contraindicatiile multor uleiuri esentiale. Asigurati-va ca le cititi cu atentie pentru fiecare ulei pe care urmeaza sa il folositi. Cei mai expusi la riscuri sunt copiii. Cumparati doar uleiuri esentiale marcate ca fiind sigure pentru ei si folositi-le cu drag si bun-simt!

Folositi-le pentru sustinerea sanatatii intregii familii, sunt unelte extraordinare de preventie, echilibrare si izvoare de bine!

Ada Guţiu, aromaterapeut şi fondatoarea Aromateria.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.