Andre Poggenburg, un fost membru al partidului de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), va înfiinţa un nou partid cu un logo care foloseşte un simbol adoptat ca un semn secret al naziştilor austrieci în anii 30, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poggenburg şi-a dat demisia din postul de lider regional al AfD anul trecut după ce i-a numit pe turci „şoferi de cămile” şi pe imigranţii cu dublă naţionalitate „oameni fără adăpost pe care nu îi mai dorim”.
 
Noul său partid – Aufbruch der detuschen Patrioten (Trezirea Patrioţilor Germani) -  va folosi simbolul unor albăstrele cu steagul Germaniei în fundal. Floarea a fost folosită ca simbol secret de Naţional Socialiştii – partidul nazist -  în anii 30 în Austria înainte să ajungă la putere. 
 
Poggenburg, care a fost criticat de multe ori pentru că a folosit un limbaj de pe vremea nazismului, va avea alături de el cel puţin doi aliaţi din AfD – Egbert Ermer şi Benjamin Przybylla. Partidul va debuta la alegerile regionale din Saxonia, Thuringia şi Brandenburg în această toamnă.
 
Poggenburg a declarat pentru Die Welt că nu doreşte ca partidul să concureze cu AfD şi că propune „să rămână cu poziţionarea AfD de succes de acum doi ani, fără să adere la trecerea spre stânga”.
 
El şi-a anunţat demisia oficial din partid într-un e-mail trimis conducerii mai devreme săptămâna aceasta.
 
În e-mail el a criticat AfD pentru că se îngrijorează prea mult de posibilitatea că ar fi supravegheaţi de serviciile secrete germane. Separat, el a declarat pentru Die Welt că se opune „trecerii la stânga” a AfD.
 
Luni, un deputat şi totodată lider local al AfD  a fost rănit grav într-o agresiune ”motivată politic” comisă de către mai multe persoane la Bremen. AfD a publicat o fotografie în care alesul apare inconştient pe un pat de spital, cu faţa însângerată şi tumefiată şi o tăietură lungă şi adâncă pe frunte. Potrivit formaţiunii, Frank Magnitz a fost atacat de trei persoane cu faţa ascunsă.
 
AfD este, din septembrie 2017, principalul partid de opoziţie la nivel naţional în Germania în Bundestag (camera inferioară a Parlamentului), în faţa Guvernului de ”mare coaliţie” al cancelarului Angela Merkel, alcătuit din conservatori (CDU, CSU) şi social-democraţi (SPD). Partidul de extremă dreapta este creditat, în prezent, cu mai puţin de 15% din intenţiile de vot.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.