Ministerul Justiţiei afirmă, în răspunsul la o interpelare a deputatului liberal Florin Roman, că 188 de infractori liberaţi mai devreme in baza legii recursului compensatoriu au comis noi fapte cu violenţă: crime, tentative de crimă, violuri, tâlharii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În cadrul unui răspuns oficial, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader susţine că 188 de infractori liberaţi mai devreme in baza legii regimului compensatoriu au comis noi fapte cu violenţă: crime, tentative de crimă, violuri, tâlhării. O altă informaţie oficială este că în perioada 19.10.2017-23.11.2018 au fost eliberaţi, în baza aceleiaşi legi, 10.880 de deţinuţi. Din totalul acestor persoane, 649 au revenit in unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, iar 188 au comis violuri, crime şi tâlhării", precizează Florin Roman.

În paralel cu eliberarea celor aproape 11000 de deţinuţi a scăzut dramatic numărul patrulelor poliţiei naţionale, adaugă deputatul PNL, citând date oferite de Ministerul de Interne.

"Într-un răspuns oficial la o interpelare, ministrul de Interne, Carmen Dan, confirmă scăderea numărului patrulelor la nivel national: 3571 in 2016, 3296 in 2017 şi 3157 în 2018. Reducerea numărului patrulelor de poliţişti şi jandarmi este determinată de pensionările masive de la nivelul MAI. Aşadar, sub guvernarea cuplului Dragnea-Toader a devenit raiul infractorilor şi nimeni nu se mai simte in siguranţa!", afirmă deputatul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.