Fostul şef al DNA Oradea Ciprian Man a fost audiat, joi, la Secţia specială pentru anchetarea magistraţilor, el afirmând că dosarul în care a fost citat ca martor a fost deschis în urma unei reclamaţii depuse de judecătoarea Florica Manea, pe care Man a anchetat-o în trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorul Ciprian Man a afirmat, joi, la ieşirea de la Secţia specială pentru anchetarea magistraţilor, că a fost citat în calitate de martor.

"Am fost audiat în calitate de martor într-un dosar penal formulat în urma unei plângeri a doamnei judecător Roman Florica, fără nicio legătură cu cauza în care am fost audiat în cursul zilei de ieri", a spus Ciprian Man.

Acesta nu a dat detalii despre sesizarea depusă de judecătoarea din Oradea Florica Roman împotriva sa, spunând doar că "sunt aspecte care ţin de ancheta care este în desfăşurare".

Întrebat în legătură cu posibililele abateri disciplinare de la DNA Oradea şi cu faptul că noul şef interimar al DNA, Călin Nistor, a dispus un control, dar şi sesizarea Inspecţiei Judiciare cu privire la posibile abateri disciplinare ale procurorilor din această structură teritorială, fostul şef al DNA Oradea a spus că toate aceste aspecte vor fi "lămurite în cadrul procedurilor legale".

"Nu au fost ameninţaţi judecători. Din cunoştinţele mele nu s-au făcut niciun fel de abuzuri", a mai afirmat Ciprian Man.

Cinci procurori de la DNA Oradea au fost audiaţi, miercuri, ca martori, la Parchetul General, de Secţia de investigare a infracţiunilor comise de magistraţi, în dosarul deschis după apariţia presupuselor înregistrări de la unitatea de parchet.

Parchetul ICCJ a anunţat, vinerea trecută, că a deschis un dosar penal după ce în spaţiul public au apărut înregistrări ale unor discuţii de la DNA Oradea, în care se vorbeşte despre "liniştirea" unor judecători.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.