Guvenul britanic va accepta să dea curs cererii Parlamentului de a prezenta un ”plan B” în câteva zile, în cazul în care acordului Brexitului al premierului Theresa May nu va fi ratificat săptămâna viitoare, a anunţat joi ministrul însărcinat cu Relaţia cu Parlamentul Andrea Leadsom, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parlamentul britanic a adoptat miercuri un amendament prin care îndeamnă Guvernul să prezinte un plan de rezervă în trei zile lucrătoare după votul ratificării, la 15 ianuarie, şi nu 21 de zile cum se precizează în Legea Brexitului.

Întrebată de un parlamentar dacă Guvernul va accepta acest calendar, Leadsom a răspuns că ”bineînţeles că Guvernul aşa va face, premierul şi-a arătat voinţa de a reveni în Camera (Comunelor) imediat, dacă este ceva de semnalat cu privire la acordul nostru al Brexitului, iar noi vom continua să o facem”.

Parlamentul nu se întruneşte la 18 ianuarie, iar astfel trei zile lucrătoare înseamnă 21 ianuarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.