Un judecător federal din Los Angeles a respins, miercuri, plângerea actriţei Ashley Judd vizând hărţuirea sexuală împotriva producătorului de film Harvey Weinstein, dar a spus că ea poate continua cu o cerere de defăimare contra lui, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judd l-a acuzat pe Weinstein că a defăimat-o în 1998 după ce i-a refuzat avansurile sexuale cu un an înainte. 

În procesul ei, intentat în aprilie 2018, actriţa din "Double Jeopardy" l-a acuzat pe Weinstein că i-ar fi distrus reputaţia prin faptul că l-a descurajat pe regizorul Peter Jackson să o distribuie în franciza "The Lord of the Rings". 

Judd, una dintre primele femei care l-au acuzat public în octombrie 2017 pe Weinstein de comportament sexual nepotrivit, l-a învinuit pe producător de hărţuire încălcând o lege din California care restricţionează un astfel de comportament al unei persoane într-o "afacere sau relaţie profesională". 

Într-o notă de subsol din plângere, judecătorul Philip Gutierrez a spus că nu a putut determina dacă Judd a fost hărţuită de Weinstein "în sensul colocvial al termenului". 

Gutierrez a afirmat că relaţia lui Ashley Judd, în calitate de actriţă, cu producătorul nu este prevăzută în statutul californian sub care a fost făcută, nici sub un alt amendament din 2019. 

"Am spus încă de la început că plângerea a fost nejustificată şi suntem mulţumiţi că instanţa a văzut aşa cum am văzut şi noi. Credem că vom avea câştig de cauză", a spus avocatul lui Weinstein, Phyllis Kupfestein, într-un comunicat. 

Însă avocatul lui Judd, Theodore J. Boutrous Jr., a afirmat că această hotărâre nu anulează plângerea actriţei. 

"Nimic din decizia de astăzi nu schimbă acuzaţiile multiple aduse de Ashley Judd", a transmis Boutrous într-un comunicat. 

Weinstein urmează să fie judecat în luna mai, la New York, având cinci acuzaţii împotriva sa, inclusiv viol în care au fost implicate alte două femei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.