Agenţia americană a Mediului (EPA) urmează să fie condusă de către Andrew Wheeler, un fost lobbyst care a apărat interesele industriei cărbunelui, a desemnat Donald Trump, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Director interimar al EPA din iulie, Andrew Wheeler, în vârstă de 54 de ani, îl înlocuieşte în post pe Scott Pruitt, un sceptic faţă de modificările climatice, nevoit să demisioneze după ce a fost acuzat că a delapidat fonduri publice.

Prin această desemnare, preşedinţia americană intenţionează să amplifice abrogarea legilor care protejează mediul, pe care le denunţă drept o piedică în exploatarea resurselor fosile americane.

Andrew Wheeler a supervizat, de când conduce EPA, o flexibilizare a legislaţiei mediului, permiţând ca instalaţii ce produc energie să poată emite cantităţi mai mari de dioxid de carbon şi mercur.

Senatul, majoritar republican, ar urma să nu se opună acestei desemnări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.