Noul antrenor al echipei FCSB, Mihai Teja, consideră că postul pe care îl ocupă este provocarea carierei sale şi îşi doreşte foarte mult să aibă rezultate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Pentru mine este un pas înainte în cariera de antrenor, cred că este cea mai bună echipă din ţară, îmi doresc foarte mult să fac performnaţă. Asta nu înseamnă că la celelalte echipe din ţară nu poţi să faci performanţă, dar Steaua este obişnuită tot timpul cu accederea în grupele cupelor europene. Şi eu îmi doresc să ajung cu această echipă acolo. Am fost surpins la început de ofertă, nu puteam să cred că se va întâmpla atât de repede. Mă bucur că patronul s-a gândit la mine, că îmi dă încredere, că pot să conduc această echipă şi sper să nu dezamăgesc. Eu cred că pot să realziez acest lucru cu jucătorii pe care îi am la ora aceasta. Patronul m-a căutat prima dată în ziua de Crăciun. Nu e uşor să câştigi un titlul, dar am încredere în echipă pentru că astea sunt obiectivele echipei. Clar este provocarea carierei mele, îmi doresc foarte mult să reuşesc, mai ales că sunt un antrenor tânăr”, a declarat Teja, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Referitor la presiunea la care va fi supus din partea finanţatorului echipei, Gigi, Becali, Teja a spus că oriunde ar fi activat ar fi existat o astfel de stare, pentru că toţi patronii vor rezultate: “Presiune există peste tot şi la Gaz Metan după trei etape eram înlocuit cu Flavius Stoican. Şi la Liga a II-a e presiune, pentru că peste tot se vrea rezultate. Pentru un antrenor am ştiut foarte bine de la început în ce ne băgăm şi ştim foarte bine ce riscuri există. Presiune există peste tot, cu ctât mai mult la echipele mari, uunde trebuie să câştigi fiecare meci. Mi-a asumat responsabilitatea. Responsabilitatea este a mea pentru tot ceea ce se întâmplă. Fiecare are o părere, eu vreau să arăt mai mult pe teren. Nu ştiu dacă voi schimba sistemul de joc, deocamdată vom continua cu acest 4-2-3-1. Eu sper ca echipa să aibă un joc bun şi rezultate ca toată lumea să fie mulţumită”.

Teja a afirmat că mai are de acoperit unul sau două posturi, cel de fundaş central şi fundaş dreapta. “Nu ştiu ce să vă spun despre jucători pentru că domnul Becali se ocupă de negocieri şi sume, eu sunt antrenorul echipei. Vorbesc cu domnul Becali, dânsul ştie foarte bine dacă se pot aduce unul sau doi jucători pentru a avea dubluri pe posturi. Dacă vor fi aduşi foarte bine, dacă nu am un lot foarte bun. Am avut timp să analizez lotul Stelei, mai sunt vreo două posturi care trebuie dublate, fundaş central şi un fundaş dreapta. Nu ştiu nimic despre plecarea lui Benzar”, a mai spus Mihai Teja.

Tehnicianul şi-a prezentat echipa cu care va colabora la FCSB, precizând că nu a putut să-l aducă pe preparatorul fizic Ricardo Proietti întrucât acesta are un contract foarte avatajos din punct de vedere finaciar cu echipa naţională a Israelului.

“Riccardo Proietti este la echipa naţională a Israelului şi este foarte greu să-l iei, are un salariu foarte mare acolo. Şi nu mi se pare normal la un club de talia Stelei să ai un preparator fizic care să-ţi plece la fiecare întrerupere a campionatului, pentru că ai nevoie de preparator să fie mereu aproape de echipă. E foarte greu să-l aduci pentru că are un salariu foarte mare acolo. Staful meu este compus din Marian Lupu, preparator fizic, Marius Popa, antrenor cu portarii, Virgil Andronache, antrenor secund şi analist video, Dacian Nastai”, a afirmat Teja.

Lotul pregătit de Mihai Teja se va deplasa joi spre Marbella, Spania, unde va efectua un cantonament până pe 24 ianuarie, la Hotelul Melia Marbella Banus.

FCSB va disputa în Spania trei partide amicale:

- 17 ianuarie - FCSB - FC Lucerna (Elveţia)

- 20 ianuarie - FCSB - Shanghai Greenland Shenhua (China)

- 23 ianuarie - FCSB - FC Dinamo Kiev (Ucraina)

FCSB a încheiat anul 2018  pe locul 2 în clasamentul Ligii I, cu 40 de puncte, cu 6 mai puţin decât liderul CFR Cluj. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.