Regiunea germană Baden-Wurttemberg a subliniat marţi planuri de a antrena refugiaţi pentru a deveni mecanici de tren, ca parte din eforturile autorităţilor de a profita de forţa de muncă creată de refugiaţii ajunşi în ţară în 2015, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„După 15 luni, persoanele care au statut de rezident în ţară şi o cunoaştere bună a limbii germane ar trebui să se pregătească pentru această profesie importantă”, a informat Ministerul Transporturilor din regiune într-un comunicat.
 
Sub acest plan, statul va co-finanţa cursuri de pregătire iar companiile feroviare vor înfiinţa programe de predare a limbii germane care să includă termeni specifici meseriei.
 
Există în jur de 44.000 de refugiaţi care pot lucra în Baden-Wurttemberg, a informat ministerul. Programul promite să îi plătească cu 2.100 de euro pe lună, salariul brut. 
 
„Proiectul ar putea deveni un model pentru pregătirea refugiaţilor. Acest lucru ar putea fi văzut cu interes în alte sectoare, care caută muncitori pricepuţi printre refugiaţi”, a declarat Christian Rauch, directorul biroului regional al Agenţiei Federale de Angajări din Germania.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.