Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au descoperit mai multe nereguli la patru magazine Mega Image din Constanţa, printre care promoţii şi produse expirate, traduceri incomplete, informaţii înşelătoare. Conducerea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) ia în calcul propunerea suspendării activităţii în aceste magazine, pentru o perioadă de la şase luni la un an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Horia Constantinescu, a declarat că, marţi, a fost desfăşurată o acţiune la mai multe magazine Mega Image, el precizând că acest control a pornind de la observarea faptului că sticle cu sucuri de portocale fusese reetichetate, acestea fiind, de fapt, expirate.

"Abaterile constatate sunt în mare majoritate repetate, raportându-ne la actele încheiate în ultimele şase luni: promoţii expirate, traduceri incomplete, informaţii înşelătoare, lipsa informaţiilor, aşa cum sunt cerute de actele normative în vigoare, deficienţe majore la raionul de legume-fructe. (…) În timpul controlului s-a încercat «remedierea» unor deficienţe, ajungându-se la lucruri comice, cum ar fi amplasarea etichetei «pictată manual» pe o ciocolată ambalată", a afirmat Horia Constantinescu, precizând că astfel s-ar fi încercat să se acopere o promoţie expirată.

Echipele de control au lăsat patru invitaţii pentru ca reprezentanţii magazinelor să se prezinte cu toate documentele la sediul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa pentru stabilirea sancţiunilor.

De asemenea, Horia Constantinescu a precizat că CJPC analizează oportunitatea solicitării către Regionala de la Galaţi a unei decizii de suspendare a activităţii pentru o perioadă de la şase luni la un an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.