Asociaţia Culturală "Teatrul Independent Elisabeta" a căpătat statut de utilitate publică printr-o hotărâre a Guvernului, în conformitate cu Ordonanţa nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform Notei de fundamentare, în aplicarea dispoziţiilor legale respective, Asociaţia Culturală “Teatrul Independent Elisabeta”, cu sediul în municipiul Bucureşti, a solicitat acordarea statutului de utilitate publică printr-o cerere adresată Secretariatului General al Guvernului, care a transmis documentaţia pusă la dispoziţie de asociaţie Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, întrucât activitatea desfăşurată de fundaţie vizează aspecte din aria de competenţă a ministerului.

Asociaţia are ca scop principal desfăşurarea de activităţi culturale şi manageriale pentru sprijinirea artiştilor în realizarea de activităţi cultural, prin sponsorizări, mecenate, donaţii, desfăşurarea de activităţi de strângeri de fonduri, evenimente cu caracter caritabil, precum şi sprijinirea artiştilor şi a organizaţiilor din care aceştia fac parte prin punerea la dispoziţia acestora de logică, spaţii de repetiţii şi/sau de spectacole, acţiuni de promovare.

Pentru realizarea scopului, asociaţia  urmăreşte realizarea unui complex de activităţi culturale şi managerial menite să exploreze şi să dezvolte formele de cercetare şi manifestare din arta spectacolului şi domeniile conexe, în spiritul respectului valorilor umane şi al recunoaşterii şi promovării valorilor artistice.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.