Două din cele mai recente premiere ale Teatrului Naţional "Mihai Eminescu" din Chişinău se joacă şi în acest an pe scena TNB, în cadrul turneului "Teatru românesc la Bucureşti, Iaşi şi Chişinău".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În zilele de 26 şi  27 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala Studio, vor fi prezentate "Carnavalul"  - spectacol pe texte de I.L. Caragiale, şi "Livada de vişini", de A.P. Cehov.

Spectacolul "Carnavalul", pe care Teatrul Naţional "Mihai Eminescu" din Chişinău îl prezintă la Bucureşti, a fost adaptat de Alexa Visarion. 

Din distribuţie fac parte: Anatol Durbală, Ion Mocanu, Petru Hadârcă, Ghenadie Gâlcă, Iurie Focşa, Ana Tkacenko, Valentin Zorilă, Mihai Zubcu, Dan Melnic, Olesea Sveclă/ Cornelia Maros-Suveică, Angela Ciobanu, Nicolae Ghereg, Doriana Zubcu-Mărginean, Draga-Dumitriţa Drumi, Ecaterina Mardari.

"Livada de vişini", de A.P. Cehov, este premiera acestei luni (19 ianuarie) a Teatrului Naţional din Chişinău şi porneşte de la celebra piesă, pe care Cehov o considera comedie, Stanislavski - tragedie, iar pe afişul de la premieră, în 1904, scria dramă. 

În viziunea regizorului Alexandru Cozub devine tragicomedie, spectacol savuros despre setea de iubire împărtăşită, despre nevoia de sens şi împlinire. Scenografia spectacolului este realizată de Iurie Matei (decorurile) şi Tatiana Popescu (costumele).

Trei generaţii de personaje - egocentrice, naive, risipitoare şi flecare, îi adună doar Livada, mai mult cea din aduceri aminte decât cea înflorind sub ferestre.

În distribuţie: Margareta Pântea, Ecaterina Mardari, Doina Severin, Nicolae Suveică,  Victor Nofit, Alexandru Pleşca, Petru Oistric, Mihaela Damian-Oistric, Ghenadie Gâlcă, Ana Tkacenko, Nicolae Darie, Iurie Focşa.

Durata fiecărui spectacol este de peste două ore, astfel încât reprezentaţiile vor beneficia de câte o pauză.

Biletele s-au pus în vânzare la Casa de bilete TNB şi online, pe www.mystage.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.