Actorul american Kevin Spacey este aşteptat, luni, la tribunalul din Nantucket (Massachusetts) pentru a răspunde acuzaţiei că a agresat sexual un tânăr de 18 ani în 2016, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Starul din serialul de televiziune "House of Cards" a cerut să fie reprezentat de avocaţii săi, dar judecătorul Thomas Barrett a refuzat, obligându-l să se prezinte în faţa instanţei. 

Acuzaţia a fost formulată după mai bine de un an de la depunerea plângerii şi constituie o nouă etapă pentru mişcarea "#MeToo", după condamnarea actorului Bill Cosby şi punerea sub acuzare a producătorului Harvey Weinstein. 

Fapta de agresiune sexuală contra unei persoane de peste 14 ani este pedepsită cu cinci ani de închisoare în statul Massachusetts.

Tânărul care a depus plângerea afirmă că Kevin Fowler, pe numele său adevărat, l-a atins în mai multe rânduri în zona intimă pe 7 iulie 2016, atunci când vorbeau într-un restaurant din Nantucket. 

Kevin Spacey l-a îndemnat înainte pe tânăr, care lucra ca ospătar în restaurant, să bea alcool, acesta consumând mai multe beri oferite de actor. 

Ancheatorii se află în posesia unei înregistrări video, din timpul incidentului, făcută de tânăr cu telefonul în acel restaurant situat pe insula Nantucket. 

În vârstă de 59 de ani, actorul premiat de două ori cu Oscar, pentru rolul secundar din "Suspecţi de serviciu/ Usual Suspects" din 1996 şi primul rol în "Frumuseţe americană/ American Beauty" din 2000, a indicat, într-o scrisoare către judecător că el pledează nevinovat. 

În ziua anunţului inculpării, pe 24 decembrie, Kevin Spacey a publicat pe YouTube un mesaj video de mai mult de trei minute în care se transpune în pielea personajului Frank Underwood din serialul "House of Cards". Reluând acelaşi discurs ca al politicianului cinic gata de orice pentru a-şi distruge adversarii, actorul evocă acţiunile şi trucurile personajului până în punctul în care pare că explică acuzaţiile aduse lui din realitate. El se adresează direct spectatorului, ca într-un episod din serial. 

Începând cu luna octombrie a anului 2017, peste 30 de bărbaţi au spus că au fost victime ale comportamentului sexual neadecvat al lui Spacey. Acuzaţiile la adresa actorului au fost lansate în urma izbucnirii scandalului sexual care îl are în centru pe producătorul hollywoodian Harvey Weinstein.

La scurt timp, Netflix a anunţat încheierea colaborării cu actorul, la fel şi teatrul Old Vic din Londra.

Kevin Spacey, născut pe 26 iulie 1959, este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale. Starul hollywoodian a câştigat două premii Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele „Suspecţi de serviciu/ The Usual Suspects” (1995) şi „American Beauty” (1999). A jucat în filme precum „Se7en”, „LA Confidential”, „K-Pax” şi „The Men Who Stare at Goats”. Din 2013 până în 2017, a jucat rolul principal în serialul „House of Cards”. În plus, el a făcut numeroase roluri în teatru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.