Guvernul german a anunţat luni că niciun cetăţean britanic instalat pe teritoriul german nu va fi nevoit să prăsească ţara în eventualitatea unui Brexit fără acord, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O prelungire de trei luni a dreptului de sejur le va fi acordată britanicilor care trăiesc în Germania, a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

Această prelungire poate fi reacordată, a precizat el.

În această perioadă, este necesar ca britanicii să se înregistreze la autorităţi şi să ceară un permis de reşedinţă oficial.

Ministerul german al Transporturilor se află în contact cu Londra, în vederea evitării oricărei perturbări a traficului aerian, în cazul unei ieşiri fără acord.

Într-un plan de acţiune de urgenţă care pregăteşte scenariul unei ”ieşiri sece”, publicat la 19 decembrie, cu 100 de zile înainte de divorţul între Regatul Unit şi Uniunea Europeană (UE), Comisia Europeană (CE) a invitat ”statele membre să adopte o abordare generoasă faţă de drepturile cetăţenilor britanici care au reşedinţa în UE, cu condiţia ca Regatul Unit să garanteze reciprocitatea în această abordare”.

Comisia preconizează că ”cetăţenii britanici care locuiesc în mod legal în UE la data retragerii pot fi consideraţi drept rezidenţi legali”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.