Faza finală a Cupei ATP, o competiţie pe echipe asemănătoare Cupei Davis, dar organizată de Asociaţia Tenismenilor Profesionişti, nu de Federaţia Internaţională de Tenis, va avea loc la Sydney, în ianuarie 2020, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste eveniment "va reuni cei mai buni jucători din lume, la o competiţie pe echipe care va oferi puncte ATP", a declarat Chris Kermode, preşedintele executiv al ATP, care susţine că are sprijinul unor jucători importanţi, ca Novak Djokovici şi Roger Federer. Premiile primei ediţii ar urma să fie în jur de 15 milioane de dolari.

Cupa ATP s-a mai desfăşurat între 1978 şi 2012 la Stuttgart, dar s-a renunţat la ea din cauza lipsei interesului. Acum, competiţia ar urma să se dispute din 3 ianuarie, timp de zece zile, până cu o săptămână înaintea Australian Open. La turneu ar urma să participe 24 de echipe, de până la cinci jucători, împărţite în şase grupe de câte patru formaţii. Faza grupelor ar trebui să aibă loc la Sydney, Brisbane şi, probabil, Adelaide, iar faza finală, cu opt echipe, la Sydney.

La fiecare întâlnire ar urma să se dispute două partide de simplu şi una de dublu.

Un format asemănător va avea, din acest an, şi Cupa Davis. În noiembrie, cu mai puţin de două luni înaintea Cupei ATP, legendara competiţie pe echipe, organizată de ITF, se va desfăşura sub forma unui turneu final la Madrid, cu participarea a 18 echipe.

Planul ATP pentru reînfiinţarea Cupei Mondiale pe echipe, anunţat vara trecută, a stârnit nemulţumirea ITF, care se teme de concurenţa acestei competiţii.

"ATP a ratat oportunitatea de a lucra împreună cu ITF în sens pozitiv şi în beneficiul tenisului", a reacţionat ITF, într-un comunicat, la două ore după ce ATP a anunţat reluarea Cupei Mondiale, la 2 iulie 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.