O majoritatea a britanicilor se pronunţă în favoarea rămânerii Marii Britanii în Uniunea Europeană şi a unui nou referendum asupra problemei Brexitului, potrivit unui sondaj, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă ar avea loc un referendum, 46% dintre britanici ar vota în favoarea rămânerii în UE, iar 39% s-ar pronunţa în favoarea unei retrageri, arată această anchetă publicată duminică şi realizată de Institutul YouGov, pe un număr de 25.000 de alegători, pentru "People's Vote" - o organizaţie care militează în favoarea unei noi consultări.

Restul persoanelor intervievate nu se pronunţă.

Dacă se scad aceste persoane indecise sau care refuză să răspundă, proporţia este de 54-46 în favoarea ”Remain”.

Acest lucru corespunde unei tendinţe relevate de alte sondaje în ultimele luni - un electorat profund împărţit, dar care înconă tot mai mult în favoarea unei rămâneri în UE.

În iunie 2016, 52% dintre britanici au optat pentru Brexit.

Ipoteza organizării unui al doilea referendum este ferm respinsă de către Guvernul Theresei May - însă 41% dintre persoanele chestionate vor să aibă ultimul cuvânt de spus pe tema apartenenţei la UE, iar 36% consideră că Parlamentul este cel care trebuie să se pronunţe.

Dacă se scad indecişii, proporţia este de 53-47 în favoarea unui nou referendum.

Deputaţii britanici urmează să se pronunţe printr-un vot asupra Brexitului negociat de Theresa May în săptămâna 14-20 ianuarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.