Theresa May confirmă votul în Parlament şi-i îndeamnă pe deputaţii britanici să susţină acordul negociat cu Uniunea Europeană relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Presa scrie că data votului va fi amânată din nou, însă premierul britanic a precizat duminică, la BBC, că acest vot în vederea ratificării acordului retragerii ar putea avea loc între 14 şi 15 ianuarie.

”Vom avea un vot (...), dezbaterea începe săptămâna viitoare, iar dezbaterea va continua cealaltă săptămână. Însă vom avea un vot. Dar dacă acordul nu este adoptat după acest vot, ne vom găsi pe un teren necunoscut”, a avertizat ea.

În afară de disensiunile în Parlament şi în cadrul propriei majorităţi, opozanţii Brexitului reclamă un nou referendum, convinşi că britanicii vor renunţa până la urmă să părăsească Uniunea Europeană.

În faţa unei asemenea incertitudini, Londra şi statele europene se pregătesc fiecare de scenariul de care se tem toţi - o ieşire brutală din UE la 29 martie, fără acord.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.