Japoneza Naomi Osaka, locul 5 WTA, s-a retras de la turneul de la Sydney, competiţie care începe duminică, după ce a fost eliminată în semifinale, la Brisbane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Osaka, a doua favorită, a ratat calificarea în finala turneului de categorie Premier de la Brisbane, după ce a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-4, de ucraineanca Lesia Ţurenko, locul 27 WTA.

La scurt timp după acest eşec, câştigătoarea de la US Open a decis să nu participe la următoarea competiţie, Sydney International, unde era cap de serie numărul 3 şi ar fi jucat în turul I împotriva sportivei elveţiene Timea Bacsinszky, locul 191 WTA.

Favorita principală la Sydney (categorie Premier şi premii de 823.000 de dolari) este Simona Halep, locul I WTA. Acceptată direct în manşa a doua, Halep va evolua cu australianca Ashleigh Barty, locul 15 WTA, sau cu letona Jelena Ostapenko, locul 22 WTA.

Osaka nu era pe partea de tablou a Simonei Halep, ci pe cea a germanei Angelique Kerber, locul 2 WTA, astfel că ar fi putut-o întâlni pe jucătoarea română doar în finală.

În ciuda eliminării de la Brisbane, Naomi Osaka va urca pe locul 4 WTA în ierarhia ce va fi publicată luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.