Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Judeţean Constanţa, Marius Militaru, a fost achitat vineri, de Curtea de Apel Constanţa, în cazul acuzaţiei de luare de mită, decizia instanţei fiind definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anterior, el fusese condamnat de Tribunalul Constanţa la doi ani de închisoare cu suspendare.

Medicul fusese trimis în judecată de procurorii DNA pentru că ar fi cerut şi primit suma de 3.000 de lei de la un denunţător pentru efectuarea unei operaţii chirurgicale. 

Curtea de Apel Constanţa a decis vineri, să admită apelul lui Marius Militaru la decizia din urmă cu trei ani a Tribunalului Constanţa prin care primise o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Astfel, magistraţii au decis achitarea acestuia. Decizia instanţei este definitivă.

Pe data de 22 februarie 2016, Tribunalul Constanţa l-a condamnat pe medicul Marius Militaru la doi ani de închisoare pentru luare de mită. Instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de încercare de doi ani. Instanţa mai hotărâse ca pe parcursul termenului de supraveghere, Marius Militaru să facă o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa sau la Căminul pentru Persoane Vârstnice din municipiul Constanţa, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. Decizia Tribunalului a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Judeţean Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii DNA în ianuarie 2015 după ce, la sfârşitul anului 2014, ar fi pretins şi ar fi primit de la un denunţător 3.000 de lei, condiţionând de remiterea acestei sume efectuarea unei operaţii chirurgicale pe cord.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.