Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că nu va da curs cererii de revocare a procurorului general Augustin Lazăr de a cărui activitate este mulţumit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Domnul ministru, neavând altă treabă de făcut, mi-a trimis din nou documentele pentru revocare. Nu îl voi revoca pe procurorul general”, a declarat Klaus Iohannis.
 
Întrebat de ce nu va da curs cererii de revocare, Iohannis a spus: ”Am mai explicat, dar îmi face plăcere să mai spun. Sunt mulţumit de activitatea domnului procuror general, face o treabă foarte bună. Explicaţiile domnului ministru nu satisfac rigorile legii”. 
 
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, în 27 decembrie, că i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocarea din funcţie a procurorului general şi solicitările privind numirea în funcţii de conducere a alţi cinci procurori, între care Adina Florea.
 
Totodată, Toader a anunţat că ar putea fi sesizată şi în acest caz Curtea Constituţională. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.