Peste douăzeci de vase cu cinci sute de litri de apă vor fi amplasate, duminică, de Bobotează, în curtea Catedralei patriarhale, apa urmând a fi sfinţită de Patriarhul Daniel, după oficierea Liturghiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Duminică, 6 ianuarie 2019, la sărbătoarea Botezului Domnului, după Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia Sfinţirea cea Mare a apei (Slujba Agheasmei Mari) în faţa Reşedinţei patriarhale (după ora 11.30)”, au anunţat, vineri, reprezentanţii Patriarhiei Române.

Potrivit acestora, în curtea Catedralei patriarhale vor fi amplasate 24 de vase mari, cu o capacitate de 500 de litri de apă fiecare, apa fiind adusă de la izvorul din Parcul ”Grădina Maicii Domnului” al Reşedinţei Patriarhale.

De asemenea, în faţa Catedralei patriarhale, va fi înălţată o cruce din cetină de brad, împodobită cu flori şi busuioc.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.