Originalitatea piesei „Thinking Out Loud” a lui Ed Sheeran va fi hotărâtă în sala de judecată, după ce un judecător american a respins cererea cântăreţului britanic de a renunţa la procesul în care este acuzat că a copiat părţi din melodia „Let's Get It On” a lui Marvin Gaye, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În decizia luată joi, judecătorul Louis Stanton a spus că un juriu va hotărî în acest caz.

El a precizat că a găsit „asemănări substanţiale între câteva elemente muzicale ale celor două piese”.

Sheeran neagă că ar fi luat părţi din melodia lansată în 1973 pentru „Thinking Out Loud” a sa.

Acţiunea împotriva lui Sheeran, Sony/ATV Music Publishing şi Atlantic Records a fost intentată de moştenitorii şi administratorii averii producătorului Ed Townsend, care a fost co-autor al „Let's Get It On”.

Judecătorul Stanton face verificări privind un alt proces, în care sunt cerute daune de 100 de milioane de dolari, privind aceeaşi piesă. El a fost intentat în luna iunie 2018 de Structured Asset Sales, care deţine părţi din drepturile de autor asupra piesei lui Gaye.

Cât priveşte asemănările găsite de judecător, ele fac referire la linia de bas şi percuţie şi a spus că ascultătorii le pot găsi similare din punct de vedere estetic.

Avocaţii lui Sheeran au susţinut că „Thinking Out Loud” este diferită pentru că are „tonuri melancolice, vorbind despre o dragoste de lungă durată”, pe când „Let's Get It On” este caracterizat ca „imn al sexului”.

Ed Sheeran şi casele de discuri nu au răspuns deciziei judecătorului Stanton.

Familia lui Twnsend este nerăbdătoare ca aces caz să fie audiat în sala de judecată, a spus avocatul Pat Frank pentru Reuters.

Ei au spus că Sheeran şi cele două companii „au copiat inima «Let's» şi au repetat această parte continuu în «Thinking»”, potrivit documentelor depuse în 2016.

În 2017, Ed Sheeran a ajuns la o înţelegere de 20 de milioane de dolari într-un proces privind încălcarea drepturilor de autor care a implicat piesa lui „Photograph”. Compozitorii Thomas Leonard şi Martin Harrington l-au dat în judecată în 2016 susţinând că balada lui Sheeran are aceeaşi structură ca piesa lor „Amazing”.

Tot în 2017, echipa care a realizat single-ul „No Scrubs” (1999) al lui TLC a fost creditată pentru compoziţie în cazul melodiei „Shape of You” a lui Sheeran, după ce critici muzicali şi ascultători au făcut comparaţii între elemente ale celor două cântece.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.