Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele prin care a constatat vacantarea posturilor de miniştri de la Ministerul Dezvoltării regionale şi administraţiei publice şi de la Ministerul Transporturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Klaus Iohannis, a semnat, joi, decretele privind vacantarea posturilor de miniştri de la Ministerul Dezvoltării şi de la Ministerul Transporturilor.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, unul dintre decretele semnate de Klaus Iohannis a vizează ”constatarea vacanţei unei funcţii de membru al Guvernului prin demisia domnului Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării regionale şi administraţiei publice”.

De asemenea, un alt decret vizează ”constatarea vacanţei unei funcţii de membru al Guvernului prin demisia domnului Lucian Şova, ministrul Transporturilor”.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, Administraţia Prezidenţială nu a făcut vreun anunţ privind acceptarea propunerilor premierului Viorica Dăncilă privind persoanele care ar trebui să ocupe aceste posturi, respectiv Lia Olguţa Vasilescu - Ministerul Dezvoltării şi Mircea Drăghici  - Ministerul Transporturilor.

Guvernul a transmis preşedintelui revocarea miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării, propunându-i pe Lia Olguţa Vasilescu şi Ilan Laufer, însă în 20 noiembrie preşedinte Iohannis a refuzat revocarea titularilor de la cele două ministere - Lucian Şova şi Paul Stănescu - respingând implicit şi numirile Liei Olguţa Vasilescu şi a lui Ilan Laufer.

În 21 noiembrie, Lia Olguţa Vasilescu a fost propusă la Ministerul Dezvoltării, iar Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor. Ulterior, Şova şi Stănescu şi-au depus demisiile, dar nici de această dată gestul lor nu s-a concretizat în decrete de revocare.

În 5 decembrie, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că încă nu a finalizat analiza privind remanierile, iar despre blocajul care s-ar crea pentru că demisiile miniştrilor devin efective, preşedintele a replicat: ”Soluţia este la PSD, n-au decât să vină cu oameni performanţi”.

În 7 decembrie, Guvernul s-a adresat Curţii Constituţionale în legătură cu numirea miniştrilor, CCR constatând în 19 decembrie existenţa unui conflict juridic de natură constituţională Guvern - Preşedinte pe acest subiect.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.