Peste 97 de milioane de bilete de cinema au fost vândute în 2018 în Spania, unde box office-ul a cunoscut o scădere uşoară faţă de anul anterior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scăderea a fost de 1,9%, în cazul încasărilor, şi de 2%, în cazul numărului de bilete vândute, potrivit Variety, care citează un raport ComScore.

În total, încasările din box office-ul spaniol pentru anul trecut au fost de 585,7 milioane de euro, iar numărul de bilete vândute de sălile de cinema a fost 97,7 milioane.

Cele mai mari încasări din Spania le-a avut producţia Disney „Jurassic World: Fallen Kingdom” - 24,2 milioane de euro. Lungmetrajul a fost şi cel mai vizionat - 3,9 milioane de sepctatori.

Cel mai urmărit film spaniol şi cel care a generat cele mai mari încasări a fost anul trecut „Campeones”, de Javier Fesser, care a fost propunerea Spaniei pentru o nominalizare la Oscar. Filmul a generat încasări de 19,1 milioane de euro şi a fost vizionat de 3,3 milioane de spectatori.

Pe locul al zecelea în topul celor mai vizionate filme spaniole s-a clasat „Todos lo Saben” al lui Asghar Farhadi, cu Penélope Cruz, Javier Bardem şi Ricardo Darín în distribuţie. Lungmetrajul a generat încasări de 3,1 milioane de euro şi a fost vizionat de 570.326 de spectatori.

Cota de piaţă pentru filmele naţionale a fost, potrivit ComScore, de 17,5%, peste media ultimilor ani.

„Scăderea de anul acesta nu este alarmantă, având în vedere că a avut loc Cupa Mondială”, a spus David Rodríguez, director al ComScore Spain.

În ultimele 12 luni, în Spania au fost inaugurate mai multe cinematografe performante, iar Rodríguez este convins că acest lucru va duce la o creştere a numărului spectatorilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.