Israelul va inaugura pe 22 ianuarie un mult aşteptat aeroport internaţional, situat în apropiere de staţiunile Eilat de la Marea Roşie, a anunţat marţi Autoritatea pentru Aeroporturi din Israel, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aeroportul Ramon, a cărui construcţie în deşertul Negev a costat 500 de milioane de dolari, va începe activitatea treptat. Iniţial vor debuta cursele interne, iar cursele internaţionale vor începe probabil în luna martie, a declarat purtătorul de cuvânt al Autorităţii pentru Aeroporturi, Liza Dvir.

Aceasta a arătat că deschiderea pistei a durat mai mult decât era planificat pentru a dubla spaţiul de parcare la 60 de avioane şi a prelungi pista la 3,6 kilometri, astfel încât aceasta să poată fi folosită şi de avioane mari.

”Israelul nu avea un al doilea aeroport internaţional”, a spus Dvir, referindu-se la conflictul din 2014 cu militanţii Hamas din Gaza, unde rachetele au avut ca ţintă aeroportul Ben-Gurion din Tel Aviv, ceea ce i-a determinat pe unii operatori să îşi anuleze cursele timp de câteva zile.

Israelul speră ca noul aeroport să contribuie la dezvoltarea turismului în Eilat. Un număr de operatori străini au început deja să efectueze curse de iarnă către aeroportul militar Ovda, aflat la 60 de kilometri distanţă de Eilat, pentru europenii care caută o climă mai caldă.

Pentru început, Ramon va putea permite tranzitul a peste 2 milioane de pasageri pe an, existând planuri pentru extinderea capacităţii la 4,5 milioane de pasageri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.